Barbaric baardverzorging

Hoe verzorg je je stoppelbaard?

Je ziet hier bij Barbaric vooral lange baarden voorbijkomen, maar we zijn er ook voor de mannen met stoppelbaard. Want ja, ook die baard moet je verzorgen. En je moet 'm natuurlijk trimmen.

 

In deze blog:

 

Stoppelbaard verzorgen

Ook de stoppelbaard moet verzorgd worden. En dat doe je dagelijks, net als de lange baard, met baardolie. De baardolie zorgt voor de juiste voeding van de baard en de onderliggende huid en voorkomt huidirritatie; afhankelijk van de droogte van je baardharen en huid, is een druppeltje olie waarschijnlijk genoeg. Baardbalsem hydrateert en maakt de haren wat zachter, ideaal dus als je baardharen hard of ruw aanvoelen.

Ook een baardborstel is geen overbodige luxe, daarmee scrub je een tot twee keer per week de huid. Zo verwijder je dode huidcellen en vuil.

En je baard moet natuurlijk ook gewassen worden, gebruik daarvoor twee tot drie keer per week een milde baardshampoo.

Goed om te weten: de producten van Barbaric bevatten geen siliconen, parabenen en sulfaten. Daardoor zijn ze mild en verzorgen, voor zowel de baardharen als de onderliggende huid, én geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

| Tip: deze verzorging zorgt er niet alleen voor dat je baard mooi en gezond is, maar gaat ook jeuk tegen. |

Barbaric baardverzorgingsproducten

Stoppelbaard trimmen

Stoppelbaarden zijn er in verschillende lengtes; wat jij kiest is afhankelijk van wat jij mooi vindt. Ga je voor een strakke 1 millimeter of toch voor wat langer? Je komt erachter welke lengte bij jou past door simpelweg te experimenteren. Heb je de ideale lengte gevonden, dan wil je die natuurlijk zo houden. Dat doe je met een trimmer.

  1. Stel je trimmer in op de gewenste lengte en gebruik die instelling voor je hele baard.
  2. Ga met de baardtrimmer, tegen de haargroeirichting in, van onder naar boven over de baard.
  3. Heb je de hele baard op één lengte getrimd, dan is het tijd om de vorm bij te werken. Verwijder daarvoor de kam van de trimmer of pak je safety razor erbij en haal de haartjes in de hals weg. Dat doe je door (met beleid!) van onder naar boven te bewegen, tot je de gewenste vorm hebt. Wil je strakke contouren op je wangen, scheer dan ook daar de haartjes weg die uitsteken.

| Tip: gebruik een baard shaping tool om strakke contouren en een strakke halslijn te creëren. |

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml