Barbaric baard scheren

Hoe los je fouten bij het scheren of trimmen van je baard op?

Het kan iedereen overkomen: een foutje tijdens het bijwerken van je baard of snor. Je baard is heilig, dus dat is flink balen. Maar voordat je alles er dan maar afscheert, lees eerst deze tips om de fouten te herstellen, zodat je gewoon over straat kunt.

 

In deze blog:

 

Baard-bijwerk-foutjes

Of je nou voor het eerste een baard of snor hebt en die gaat bijwerken, je een nieuwe tool gebruikt of eens wilde experimenteren met een nieuwe stijl: kleine fouten liggen op de loer. Het overkomt de besten. Denk bijvoorbeeld aan een asymmetrische snor, je baard te kort trimmen of zelfs een kale plek creëren, of de contouren op je wangen te laag of in je hals te hoog scheren. Ja, het gebeurt allemaal.

Barbaric scheren safety razor scheerkwast

| Gebruik deze tips om fouten tijdens het scheren en trimmen van je baard te voorkomen. |

Oplossingen

Maak er een nieuwe look van


Tja, dit is wel de meest simpele oplossing, maar misschien ook wel de beste: maak van je foutje gewoon een nieuwe stijl en ga met opgeheven hoofd en baard in de wind de straat op. Heb je de halslijn wat te hoog opgeschoren? Own it. Is de contour op je ene wang te laag, scheer dan de andere wang hetzelfde. Asymmetrische snor? Werk 'm wat verder bij zodat-ie, dus wel wat korter en/of smaller, symmetrisch is. Of, als je een echte durfal bent, own de scheve snor.

Ga voor kort

De foutjes vallen minder op als je een korte baard hebt, omdat het contrast dan minder groot is. Heb je bijvoorbeeld een kale plek gecreëerd, dan kan dit de oplossing zijn. Maar ook bij te lage wangcontouren of een te hoge halslijn is een korte baard ideaal. Want zeg nou zelf: liever een korte baard, dan helemaal geen baard.

Verberg het met styling

Heb je een wat langere baard, dan kun je foutjes verbergen door je baardhaar er simpelweg overheen te stylen. Kale plek? Borstel de haren zo dat je het niet meer ziet en fixeer de look met baardwax.

 

Tijd heelt alle wonden (lees: fouten)

Zelfs als je er je nieuwe look van hebt gemaakt of als je een andere oplossing hebt gekozen: het is maar tijdelijk. Je baard en snor groeien weer aan en langzaam (afhankelijk van hoe erg de schade is) wordt het vanzelf opgelost.

 

Is het nou echt heel erg of ben je bang meer schade aan te richten, ga dan naar een goede barber en geef aan dat je je baard wil redden.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar