Barbaric Baardblog klitten baard

Hoe krijg je klitten uit je baard?

Ai, klitten en knopen in je baard, vervelend. Vooral mannen met een lange of krullende baard hebben hier vaak last van. Dat kan soms best pijnlijk zijn wanneer je je baard kamt. Dit zijn 3 tips om klitten uit je baard te krijgen.

 

1. Gebruik dagelijks baardolie

Met deze tip voorkom je klitten. Pak het probleem bij de wortel aan, letterlijk: gebruik dagelijks een voedende baardolie en masseer deze goed in de baardharen en de onderliggende huid. De haren en de huid worden door de olie gevoed en verzorgd, wat de haren zachter maakt en droogte van huid en haar tegengaat. Vaak is droogte de oorzaak van klitten in de baard, dus dat heb je dan mooi meteen aangepakt.

 

Barbaric klitten baard

2. Gebruik dagelijks een baardborstel

Door de baard dagelijks goed te borstelen, voorkom je klitten. Een goede borstelbeurt houdt namelijk in dat je ook de huid onder de baard als het ware masseert, waarmee je de huid scrubt. Voor een gezonde, soepele baard is een gezonde basis - de huid dus - van groot belang.

 

3. Kam de baard

Een lange, krullende baard vraagt om goed gereedschap. Een baardkam met wijde tanden is essentieel, die trekt namelijk minder aan de baardharen dan een kam met smalle tanden. Kam rustig en begin bij het uiteinde van de baard, zodra dat deel klitvrij is, pak je er een stukje bij. En zo werk je naar boven. Begin dus niet gewoon bovenaan met kammen, want dan kam je de klitten alleen maar naar elkaar toe, waardoor er grotere klitten ontstaan en het hele gebeuren nogal pijnlijk kan worden. Extra tip: kam de baard na het douchen en het aanbrengen van baardolie.

Baardolie Baardverzorging

← Vorige blog Volgende blog →