Barbaric baardborstel baardkam

Wat is het verschil tussen een baardkam en baardborstel?

Als baarddrager heb je ze vast allebei in huis, de baardkam en de baardborstel. Maar waar zijn ze nou eigenlijk goed voor en wat is het verschil tussen de twee? Maar misschien gebruik je je 'gewone' kam ook wel voor je baard, lees dan zeker verder!

 

In deze blog:

 

Baardkam vs. haarkam

Als je al eens goed hebt gekeken naar baardkammen versus gewone kammen (die voor je hoofdhaar), dan is je misschien wel opgevallen dat een baardkam over het algemeen wat kleiner is en dat de tanden van de kam verder uit elkaar staan. Dat laatste heeft te maken met de structuur van je baard: het haar is over het algemeen stugger en krulliger dan je je hoofdhaar. Zit er te weinig ruimte tussen de tanden van de kam, dan kom je niet lekker soepel door je baard heen en trek je teveel aan de haren. Het formaat is vanwege het gebruik: een baardkam gebruik je regelmatig, ook gedurende de dag, waardoor het wel zo handig is dat je 'm in je zak kunt stoppen. 

Kun je dan geen gewone kam voor je baard gebruiken en andersom? Jawel hoor, zeker als het een kam met wijde tanden is. Let er wel op dat je de kam na gebruik met verzorgings- en stylingproducten goed afspoelt, anders wordt het een kleverige boel en komt er dus bijvoorbeeld haargel in je baard (en dat wil je niet).

 

Wat is een baardkam

Een baardkam gebruik je vooral om je baard te ontwarren en is een handige tool bij het stylen: ga met de baardkam door je baard nadat je balsem of wax hebt aangebracht, hiermee verspreid je het stylingproduct nog beter. Spoel daarna je kam af en hij is weer good to go.

Barbaric baarborstel baardkam

Wat is een baardborstel

Een baardborstel is minder geschikt om te gebruiken met stylingproducten. Balsem en wax zou aan de haren gaan kleven en dat krijg je er niet zo makkelijk afgespoeld als bij een baardkam.

Wat dan het doel van de borstel is? Reinigen en verzachten van de baard en scrubben van de huid eronder. Je baardharen en huidcellen vernieuwen zich continu. Met een baardborstel verwijder je de oude haren en dode huidcellen. De borstel kun je ook goed gebruiken na het aanbrengen van baardolie, zodat je de olie goed verspreidt en een glanzend effect creëert.

Een baardborstel is handig als je je baard perfect in model wilt krijgen. Zelfs een warrige baard krijg je hiermee in model. Met een goede baardborstel krijgt je baard een gezonde glans.

← Vorige blog Volgende blog →