Wat is aluinsteen en hoe gebruik je het als natuurlijke deodorant?

Een 100% natuurlijke deodorant, dat klinkt goed. Maar hoe zit dat en wat is aluin? Werkt het als een 'normale' deo en waarom moet je detoxen? Je leest het hier.

 

 

Wat is aluin

Aluin is een eeuwenoud mineraal zonder kleur en geur, komt uit Azië en heeft een bloedstelpende en antibacteriële werking. De PH-waarde van de huid wordt door aluin verlaagd, waardoor je huid wordt beschermd tegen uitdroging en huidirritatie. Dat maakt het ook een ideaal product voor mensen met een gevoelige huid.

 

Aluin als deodorant

Deze natuurlijke desinfectant is ideaal als deodorant, want zweet gaat pas stinken als er bacteriën bij komen. Aluin gaat die bacteriegroei tegen en laat een dun laagje achter op de huid, waardoor je geen last hebt van nare geurtjes. Fijne bijkomstigheid: deo-strepen en vlekken zijn verleden tijd als je aluin gebruikt.

 Barbaric natuurlijke deodorant blog

 

Aluin deodorantstick gebruiken

Het gebruik van de aluin deodorantstick is geen rocket science: maak het aluinblok vochtig met koud water en gebruik 'm vervolgens zoals elke andere deodorantstick. Gewoon onder je oksels smeren, dus.

 

| Weinig tijd 's ochtends? Gebruik de deostick dan direct als je onder de douche vandaan komt en je oksels nog vochtig zijn, dan kun je het natmaken van de aluinsteen overslaan. |

 

Hou vol, je lichaam moet detoxen

Ga je voor het eerst een natuurlijke deodorant gebruiken, dan moet je lichaam detoxen. De-wat? Ontgiften dus, van alle ingrediënten in 'gewone' deo's die helemaal niet zo goed zijn voor je lichaam: aluminium, alcohol, parabenen en sulfaten. We kunnen hier alle gruwelijkheden opsommen die die stoffen kunnen veroorzaken (Google het vooral eens), maar let's focus on the positive: stap over op een natuurlijke deodorant en je hebt last meer van die 'giftige' stoffen.

 

Je lichaam moet wennen aan een 100% natuurlijke deodorant, omdat het gewend is aan al die chemische stoffen. Het zweet-systeem wordt als het ware gereset. Wat je daarvan merkt, is dat je in het begin veel gaat zweten. Dat is vervelend, maar laat het je niet afschrikken. Hou vol! Het duurt een week of twee tot vier en daarna is de natuurlijke deodorant effectief en ben je verlost van de chemicaliën onder je oksels.

← Vorige blog Volgende blog →