Wat is een beard straightener & hoe gebruik je 'm?

De beard straightener, of baardstijler, is een tool waar wij lang naar op zoek waren en fan van zijn sinds de eerste keer gebruiken. Heb je geen baard, dan kun je je waarschijnlijk niet indenken dat dit bestaat. Maar heb je wel een baard (daarom lees je dit nu waarschijnlijk), dan is dit dé hardware die je wil hebben.

 
 

Wat een beard straightener is

Het woord zegt het al: het is een stijler voor de baard. Simpel gezegd is het een kruising tussen een borstel en een strijkijzer of een stijltang. De baardstijler wordt ook wel heated beard brush genoemd. Een borstel met warme tanden die de baardharen ontwarren, stijlen en in model brengen. Verbrand je met die hete tanden dan niet je huid? Nee, de uiteinden zijn namelijk van rubber en worden dus niet heet.

 

Barbaric beard straightener kit  

Hoe je een beard straightener gebruikt

1. Zorg dat je een schone (handdoek)droge baard hebt en spray hier heat protection spray in. Laat de spray goed intrekken, tot de haren helemaal droog zijn.

| Sla de heat protection spray niet over en gebruik de beard straightener nooit op een vochtige of natte baard, dit kan je baard beschadigen. |

 

2. Zet de baardstijler aan en kies de gewenste temperatuur, laat de stijler een minuutje opwarmen. Weet je nog niet welke temperatuur voor jouw baard werkt, begin dan met de laagste. Krijg je daarmee niet het gewenste resultaat, dan zet je 'm een standje hoger.

Barbaric beard straightener Dick Johnson

 

| Zet de straightener niet warmer dan nodig, om te voorkomen dat je je baard beschadigt. |

3. Beweeg de stijler langzaam door de baard zoals een borstel, van boven naar beneden. Merk je dat er klitten in de haren zitten, kam de baard dan even door met een baardkam.

4. Is je baard in model, dan zet je de baardstijler uit met de knop en haalt de stekker uit het stopcontact. Verwijder eventuele losse haartjes die tussen de tanden van de stijler zitten en laat 'm afkoelen voordat je 'm opbergt.

5. Breng nu voeding en hydratatie aan in de vorm van baardolie. Naast dat dit extra belangrijk is nu je hitte op de baard hebt aangebracht, geeft het je baard een mooie glans.

6. Gebruik tot slot baardbalsem of (voor meer hold) baardwax om de baard te fixeren, zodat-ie in model blijft.

En nu? Show off that beard!

 

Voeg de producten uit dit Bulletin hieronder direct toe aan je winkelwagen.

← Vorige blog Volgende blog →

Sale
3 geuren
2 geuren
2 geuren
gratis baardborstel
Sale
3 geuren
2 geuren
2 geuren
gratis baardborstel