Baardolie, baardbalsem & baardwax: wat is wat?

Baardolie, baardbalsem en baardwax, drie producten die je vaak voorbij ziet komen. Maar waar zijn ze nou eigenlijk goed voor en wat is het verschil? Je leest het hier.

 

Baardolie

Baardolie is gemaakt van, je raadt het al, oliën. Het is een vloeibare substantie die je baard én de huid onder je baard voedt en verzorgt. De Barbaric Beard oil is op basis van amandelolie, wat een exfoliërende werking heeft. De olie maakt je baardharen zacht en soepel en geven ze glans. Met baardolie kun je je baard niet stylen, dat doe je met balsem of wax, maar de baard krijgt wel een gezonde glans.

Meer over baardolie én een korte video over het gebruik, vind je hier.

 

Baardbalsem

Barbaric Beard balm wordt vaak gezien als de harde variant van baardolie, maar dat is niet helemaal terecht. Ja, het heeft voedende eigenschappen voor de baardharen en ja, het bestaat uit oliën. Het is niet vloeibaar, zoals baardolie, doordat het naast oliën uit (bijen)was bestaat. Maar baardbalsem is vooral gericht is op het stylen van je baard en minder op de verzorging van je baard en de huid. De twee producten vullen elkaar dus mooi aan.

 

Barbaric baardolie baardbalsem baardwax

Baardwax

We horen je denken: 'maar wat is dan baardwax?'. Dat is de hardste substantie van de drie, degene met de sterkste hold. Hiermee breng je koppige baard- en snorharen in bedwang. Barbaric Beard wax is dan ook vooral een goed product voor langere, stuggere baarden en het in model brengen van snorren.

 

 

Combineren

Een mooie baard begint met een goede verzorging: een baardolie. Voor de styling gebruik je baardbalsem en/of baardwax. Kies de producten die het beste passen bij jouw baard en stylingwensen.

De drie producten gaan goed samen en vullen elkaar aan. Wist je dat wij alle geuren ook op elkaar hebben afgestemd? We zijn benieuwd welke combinaties jij maakt!

Meer weten over de geuren? Lees het hier.

 

Voeg de producten uit dit Bulletin hieronder direct toe aan je winkelwagen.

← Vorige blog Volgende blog →

3 geuren
2 geuren
2 geuren
Sale
3 geuren
2 geuren
2 geuren
Sale