Wat is baard hygiënegel?

Handgel of hand sanitizer kent iedereen wel, zeker nu big C er sinds 2020 is. Maar baard hygiënegel bestaat dus ook. Dit was nieuw voor ons, dus hebben we het getest en, spoiler alert, dit wil je.

 

Wat is baardhygiënegel

De naam zegt het al: het is een reinigende gel voor je baard. De gel desinfecteert je baard en de huid onder je baard. De antibacteriële substantie reinigt en verfrist; bacteriën en geurtjes worden verwijderd en je blijft achter met een schone, frisse baard.

Barbaric baard hygiënegel Cella Milano

 

Baard desinfecteren

Nu vraag je je misschien af wanneer je je baard zou moeten desinfecteren. Als je erover nadenkt, komen er de hele dag vuil, bacteriën en geuren in je baard. Bijvoorbeeld elke keer dat je iets eet, maar ook wanneer je kookt, sport, schoonmaakt, klust of lang een mondkapje draagt. Nu is het niet de bedoeling dat je na al die handelingen je baard desinfecteert, dat zou de haren de huid enorm uitdrogen. Maar heb je hebt gevoel dat het wel lekker is om je baard even op te frissen, dan gebruik je de hygiënegel.

 

| Situaties waarin je baard hygiënegel gebruikt: na het sporten als je niet meteen gaat douchen bijvoorbeeld. Als je uit het vliegtuig stapt en voorlopig nog niet bij je hotel bent. Als je oliebollen hebt gegeten en er poedersuiker en vet op je baard is terechtgekomen en je wel fris het jaar uit wil. |

 Barbaric baardverzorging

Baard hygiënegel gebruiken

Het product is simpel in gebruik en je kunt het op elk moment van de dag toepassen, aangezien je geen water nodig hebt. Knijp een beetje gel op je hand en verdeel het vervolgens door de baard- en snorharen en vergeet ook de huid eronder niet. Masseer de gel in tot het volledig is geabsorbeerd.

← Vorige blog Volgende blog →